ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ+30 210 6542760
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣΔευ - Παρ 09:00 - 18:00
ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη 45χρονος για παράνομη αναμετάδοση συνδρομητικών καναλιών

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη 45χρονος για παράνομη αναμετάδοση συνδρομητικών καναλιών

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023, 45χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών, κατ’ εξακολούθηση.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων σχετικά με παράνομη θέαση και διαμοιρασμό του τηλεοπτικού σήματος συνδρομητικών καναλιών χωρίς την καταβολή νόμιμης συνδρομής.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 45χρονου, προέκυψε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • συσκευή IP TV, συνδεδεμένη στο διαδίκτυο και την τηλεόραση, η οποία δεν ανήκει σε νόμιμο εξοπλισμό συνδρομητικών καναλιών και έδινε τη δυνατότητα παράνομης θέασης των ανωτέρω συνδρομητικών υπηρεσιών,
  • εσωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ και
  • συσκευή κινητής τηλεφωνίας, στην οποία βρέθηκε πλήθος συνομιλιών-ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων για ζητήματα προμήθειας, εγκατάστασης, τεχνικής υποστήριξης και συνδρομών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR
  • Μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

Πηγή εδώ

Επιστροφή