ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ+30 210 6542760
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣΔευ - Παρ 09:00 - 18:00
ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

IPTV - Επιχείρηση στην Κρήτη σχετικά με παράνομο κύκλωμα διαμοιρασμού συνδρομητικών καναλιών.

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις των νομοθεσιών για την πνευματική ιδιοκτησία και την προστασία συνδρομητικών υπηρεσιών

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη προχθές (02-06-2020) ημεδαπός, για παραβάσεις των νομοθεσιών για την πνευματική ιδιοκτησία και την προστασία συνδρομητικών υπηρεσιών .

Προηγήθηκε μηνυτήρια αναφορά στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία άγνωστοι δράστες – χρήστες του διαδικτύου, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα μέσα, αποκωδικοποιούσαν και αναμετέδιδαν παράνομα, συνδρομητικά τηλεοπτικά κανάλια.

Μάλιστα ζητούσαν, από τους ενδιαφερόμενους χρήστες, χρηματικά ποσά για συνδρομές (1), (3), (6) ή (12) μηνών, έναντι των (15), (40), (75) και (130) ευρώ αντίστοιχα, τα οποία καταβάλλονταν μέσω γνωστής ηλεκτρονικής πλατφόρμας πληρωμών σε λογαριασμούς που διατηρούσαν για το σκοπό αυτό.

Τα ανωτέρω στοιχεία τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας εισαγγελικής Αρχής, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο αυτό πρόεκυψε η εμπλοκή του ημεδαπού στην υπόθεση και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στην Κρήτη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • διαδικτυακός δέκτης αναπαραγωγής πολυμέσων, τροποποιημένος και προγραμματισμένος με σκοπό να επιτυγχάνει τη θέαση συνδρομητικών καναλιών χωρίς την καταβολή συνδρομής,

  • κεντρική μονάδα Η/Υ και (2) κινητά τηλέφωνα.

Η συνολική ζημία για τις εταιρείες παροχής συνδρομητικών καναλιών το τελευταίο 6μηνο ανέρχεται στο ποσό των (175.500) ευρώ, ενώ η ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο από τη μη καταβολή φόρων υπολογίζεται σε (59.670) ευρώ.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τη διενέργεια εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

Δείτε το δελτίο στη σελίδα της αστυνομίας.

Επιστροφή