ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ+30 210 6542760
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣΔευ - Παρ 09:00 - 18:00
ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

Καταγγελίες DMCA

Καταγγελίες DMCA

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της ΕΠΟΕ για την αντιμετώπιση της διαδικτυακής πειρατείας, εντάσσεται ο εντοπισμός και η αναχαίτιση των παράνομων διαδικτυακών συνδέσμων (internet links).

Το ειδικό τμήμα του Οργανισμού ασχολείται καθημερινά, μέσω διαρκούς επίβλεψης-παρακολούθησης των παράνομων ιστότοπων, με σκοπό την ανεύρεση & καταγραφή συνδέσμων (links) οι οποίοι παραπέμπουν σε παρανόμως αναρτημένα ψηφιακά αρχεία πνευματικών έργων (π.χ. κινηματογραφικές ταινίες).

Η ΕΠΟΕ έχει αναπτύξει συνεργασία με διαδικτυακούς παρόχους (GOOGLE, YOUTUBE κλπ.), καθώς επίσης προβαίνει σε συχνότατες έγγραφες καταγγελίες στους παρόχους φιλοξενίας περιεχομένου (hosting providers), οι οποίοι δέχονται αιτήματα copyright βάσει του Αμερικανικού νόμου για την πνευματική ιδιοκτησία D.M.C.A. (Digital Millennium Copyright Act)στους servers των οποίων "φιλοξενούνται" τα αρχεία αυτά.

 Οι ενέργειες αυτές αποσκοπούν κυρίως στην αφαίρεση του παράνομα αναρτημένου περιεχομένου ή/και στην διακοπή πρόσβασης σε αυτό. Ακόμα μέσω των καταγγελιών επιτυγχάνεται η αφαίρεση των παράνομων links και η οριστική διαγραφή των αντίστοιχων ψηφιακών αρχείων τα οποία έχουν αναρτηθεί από διάφορα άτομα χωρίς άδεια.