ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ+30 210 6542760
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣΔευ - Παρ 09:00 - 18:00
ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

Κινηματογράφοι

Κινηματογράφοι

Η παράνομη εγγραφή (camcording) με φορητές κάμερες, κινητά τηλέφωνα κ.ά., των κινηματογραφικών έργων κατά την διάρκεια προβολής στους κινηματογράφους και η περαιτέρω αναπαραγωγή του παράνομα καταγεγραμμένου ψηφιακού υλικού κυρίως μέσω της διανομής του στο διαδίκτυο (INTERNET), είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί σοβαρά, σε παγκόσμια κλίμακα, τους ανθρώπους του χώρου της κινηματογραφίας και τους οργανισμούς που ασχολούνται με την καταπολέμηση της "πειρατείας" σε κάθε της μορφή.


Η Ε.Π.Ο.Ε. ως οργανισμός προστασίας των κινηματογραφικών έργων, ασχολείται με την συγκεκριμένη παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων, που προκύπτει από αυτή την πρακτική (camcording), επί σειρά ετών.


Ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία και ειδικό εξοπλισμό, εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι & συνεργάτες της Ε.Π.Ο.Ε., λειτουργούν κυρίως αποτρεπτικά για το παράνομο camcording και σε μερικές περιπτώσεις έχουν οδηγήσει παραβάτες στην Δικαιοσύνη, με κραυγαλέο παράδειγμα τον ιδιοκτήτη παράνομου ιστότοπου (site), ο οποίος μαγνητοσκοπούσε ταινίες Α' προβολής και στη συνέχεια τις διέθετε μέσω του site.