ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ+30 210 6542760
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣΔευ - Παρ 09:00 - 18:00
ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ελπίδα ανακούφισης του οπτικοακουστικού τομέα από την διαδικτυακή πειρατεία.

Τέλος στην ανεξέλεγκτη στη χώρα μας διαδικτυακή πειρατεία αναμένεται να επιφέρει η πρόσφατη τροποποίηση του Ν. 2121/1993 για την παραβίαση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και των συγγενικών δικαιωμάτων στο διαδίκτυο που ψηφίστηκε από το Κοινοβούλιο στις 16 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, που επί σειρά ετών ζητούν ‘Ελληνες και ξένοι οπτικοακουστικοί και μουσικοί παραγωγοί, διανομείς, αιθουσάρχες, αλλά και το σύνολο των δημιουργών και δικαιούχων νομίμου περιεχομένου ως αυτονόητο μέτρο προστασίας στην κλοπή των δικαιωμάτων τους, θα είναι εφικτή η έκδοση δυναμικών αποφάσεων για την απόσυρση του παράνομου περιεχομένου και την διακοπή πρόσβασης στους πειρατικούς ιστοτόπους κατόπιν αίτησης των δικαιούχων.

Σημειωτέον ότι όλες οι σχετικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής από την αρμόδια διοικητική αρχή κατά των παράνομων δικτυακών τόπων,  ήταν αναποτελεσματικές,  καθώς δεν κάλυπταν όλα τα domain names και ΙPs των πειρατικών ιστοτόπων και του νόμιμου περιεχόμενου.

Η ταχεία, απρόσκοπτη και αποτελεσματική εφαρμογή του νέου νόμου από την επιτροπή του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας είναι τώρα το ζητούμενο και θα καθορίσει σε ζωτικό βαθμό το μέλλον των επιχειρήσεων και δημιουργών του οπτικοακουστικού τομέα, που έχει πληγεί τα μέγιστα από την πειρατεία και την οικονομική κρίση, με αποκορύφωμα κατά την διάρκεια του lock down. Το κόστος της διαδικτυακής πειρατείας για τον τομέα, αλλά και της σχετικής απώλειας φορολογικών εσόδων για το Δημόσιο υπολογίζεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

ΛΙΣΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

  1. ΕΔιΚΤΕ-Ένωση Διανομέων Κινηματογραφικών Ταινιών Ελλάδας
  2. ΕΑΚ- Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου
  3. ΣΑΠΟΕ- Σωματείο Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων
  4. ΕΠΟΕ-Εταιρεία Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων
  5. ΠΑΚΤ- Παραγωγοί Κινηματογράφου και Τηλεόρασης
  6. ΠΕΑΙΚ -Πανελλήνια Ένωση Αιθουσαρχών- Κινηματογραφιστών

 

 

Σχετικό δημοσιευμένο άρθρο:

Lawspot.gr


Επιστροφή