ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ+30 210 6542760
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣΔευ - Παρ 09:00 - 18:00
ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Εξάρθρωση κυκλώματος κλοπής σήματος IPTV με kodi boxes

ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΜΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Η επιχείρηση διεξήχθη μέσω της EUROPOL σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ολλανδία και συνελήφθησαν τρία άτομα στην Κύπρο τα οποία τέθηκαν υπό κράτηση. Αναμένονται συλλήψεις και άλλων ατόμων σε άλλες χώρες καθώς η EUROPOL έχει προωθήσει στοιχεία στις τοπικές αρχές και για άλλα παράνομα κυκλώματα. 

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε τέλη Μαρτίου 2017 από το Γραφείο Καταπολέμησης Αδικημάτων Κλοπής Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Παράνομων Στοιχημάτων της Κυπριακής Αστυνομίας, όπου έφτασε πληροφορία από τη Nova Ελλάδος ότι συγκεκριμένα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, στη Βουλγαρία και την Κύπρο, λειτουργούσαν δίκτυο το οποίο διαμοίραζε παράνομα μέσω streaming, συνδρομητικό σήμα των τηλεοπτικών πακέτων Nova, ΟΤΕ, Sky UK, Bein Sports, Sky Italia, Sky DE και άλλων πολλών μεγάλων συνδρομητικών καναλιών του εξωτερικού. 

Φέρεται ότι υπήρχε ένας κεντρικός server στην Βουλγαρία, τρεις στην Κύπρο και ένας στην Ολλανδία οι οποίοι εξυπηρετούσαν πάνω από 500.000  "πελάτες". Η συνδρομή για την παράνομη παροχή κυμαίνονταν μεταξύ 100 και 150 ευρώ το χρόνο, ενώ τα κέρδη του κυκλώματος ανέρχονταν σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
 

Πηγές:

http://www.capital.gr

ΡΙΚ (Ραδιοφωνικό Ιδρυμα Κύπρου)

Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (εφημερίδα Κύπρου)

ΠΟΛΙΤΗΣ (εφημερίδα Κύπρου)

Επιστροφή